Τρίτη, Αύγουστος 21, 2018
   
Text Size


Πρόταση προς ΕΙΟ για τις κατηγορίες ανάπτυξης το 2010

optimistlogo1laser47ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Για τις κατηγορίες ανάπτυξης ( OPTIMIST & LASER 4,7 ) για την αγωνιστική περίοδο του 2010, θα πραγματοποιηθεί ένα περιφερειακό πρωτάθλημα, από 1/9/2009 έως 30/3/2010 (έχει προγραμματιστεί από την ΕΙΟ ), από το οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής-τρια της περιφέρειας και θα επιλεγούν οι αθλητές-τριες που θα προκριθούν για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην προεθνική ομάδα και το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

α/ θα πραγματοποιούνται 2 ξεχωριστοί αγώνες με έξι προκηρυγμένες ιστιοδρομίες έκαστος.

β/ κάθε αγώνας θα είναι έγκυρος αν πραγματοποιούνται τουλάχιστον 3 ιστιοδρομίες.

γ/ εάν διεξαχθούν 4 ιστιοδρομίες και άνω εξαιρείται η χειρότερη.

δ/ το άθροισμα των βαθμών των δύο αγώνων θα αναδεικνύει τους νικητές του περιφερειακού.

ε/ οι ισοβαθμίες λύνονται:

1/ για κάθε αγώνα σε περίπτωση ισοβαθμίας ακόμη και θέσεων υπέρ του αθλητού που κέρδισε την πρώτη ιστιοδρομία στην οποία συμμετείχαν μαζί.

2/ Για το περιφερειακό από το σύνολο των ιστιοδρομιών των δύο αγώνων οι καλύτερες θέσεις. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακόμη και θέσεων υπέρ του αθλητού με την καλύτερη θέση σε αγώνα και περίπτωση ισοβαθμίας υπέρ του αθλητού που νίκησε στον πρώτο αγώνα

ζ/ Σε περίπτωση που ένας από τους δύο αγώνες του περιφερειακού δεν κατορθώσει να ολοκληρωθεί ( στην προγραμματιζόμενη ημερομηνία ) οι ιστιοδρομίες του αγώνα αυτού που πραγματοποιήθηκαν θα προστίθεται στις ιστιοδρομίες του άλλου αγώνα και το περιφερειακό πρωτάθλημα θα θεωρείται έγκυρο με συνολική βαθμολογία.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ OPTIMIST

Από τα συμμετέχοντα στο περιφερειακό πρωτάθλημα σκάφη, που θα τερματίσουν στο 50% των ιστιοδρομιών, το 30% θα εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχει και ένας αθλητής-τρια από κάθε σύλλογο που συμμετείχε στο περιφερειακό και δεν πρόκρινε κανέναν και το 15% θα προκρίνεται για να συμμετάσχει σε έναν αγώνα πρόκρισης από τον οποίο το 25% θα αποτελεί την προεθνική ομάδα των OPTIMIST.

Στο 15% του περιφερειακού που προκρίνεται για τον αγώνα πρόκρισης θα συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά ( σε περίπτωση που δεν έχουν προκριθεί ) 3 αγόρια ή 2 κορίτσια που θα καταλαμβάνουν αντίστοιχα τι τελευταίες της πρόκρισης

Στο των 30% του περιφερειακού που προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά ( σε περίπτωση που δεν έχουν προκριθεί ) 6 αγόρια ή 4 κορίτσια που θα καταλαμβάνουν αντίστοιχα τι τελευταίες της πρόκριση

ΠΡΟΚΡΙΣΗ LASER 4.7

Για τις προκρίσεις των LASER 4,7 θα ισχύει ότι και για τα OPTIMIST, με μοναδική αλλαγή τον διπλασιασμό των ποσοστών πρόκρισης λόγω πλήθος συμμετοχών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ OPTIMIST & LASER 4,7

Δικαίωμα συμμετοχής στα πανελλήνια πρωταθλήματα OPTIMIST & LASER 4,7 έχουν οι αθλητές-τριες που προκρίθηκαν από τα περιφερειακά και ένας αθλητής-τρια από κάθε σύλλογο που συμμετείχε στα περιφερειακά, αλλά δεν κατάφερε να προκρίνει κανέναν καθώς και οι 11χρονοι-χρονες που προκρίθηκαν από το πανελλήνιο κύπελλο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑα/ Πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων( θα αποζημιώνονται οι 20 πρώτοι )

Στο πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 1999 και μετά. Τα 14 πρώτα αγόρια και τα 6 πρώτα κορίτσια της βαθμολογίας προκρίνονται και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο OPTIMIST.

β/ Πανελλήνιο κύπελλο optimist ( θα αποζημιώνονται οι 20 πρώτοι )

Στο πανελλήνιο κύπελλο OPTIMIST δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες από το 1995 και μετά και δεν συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα OPTIMIST.

γ/ Πανελλήνιο κύπελλο laser 4,7

( θα αποζημιώνονται οι 20 πρώτοι γεννηθέντες από το 1993 και μετά )

Στο πανελλήνιο κύπελλο LASER 4,7 δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες από το 1993 και μετά που δεν συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής χωρίς αποζημίωση και σε μια ξεχωριστή κατηγορία έχουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν έχουν συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ CAMP

Θα πραγματοποιηθούν προπονητικά camp ( ξεχωριστά OPTIMIST & LASER 4.7) με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.

Αυτά θα διακρίνονται σε:

α/ προπονητικά camp τμήματος των περιφερειών ( γειτονικών συλλόγων )

β/ προπονητικά camp περιφερειών

γ/ προπονητικά camp πανελλήνιας εμβέλειας

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές των περιφερειών θα πρέπει να καταρτίζουν από κοινού με τους συλλόγους ετήσιο πρόγραμμα το οποίο θα γνωστοποιείται έγκυρα και θα τηρείται με συνέπεια.

Τα έξοδα του ομοσπονδιακού προπονητή που εκτελεί το πρόγραμμα θα καλύπτονται από την ομοσπονδία.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ OPTIMIST

Η εθνική ομάδα των OPTIMIST που θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αποτελείται από 12 αθλητές-τριες ( θα συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 4 αγόρια και 3 κορίτσια ) και θα προέρχεται από τρεις αγώνες πρόκρισης μεταξύ των αθλητών-τριών της προεθνικής ομάδας. Οι αθλητές-τριες της εθνικής ομάδας θα διαχειρίζονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή ανάλογα με την αγωνιστική τους κατάσταση που βρίσκονται την περίοδο των αγώνων. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα πρέπει να γνωστοποιεί εγγράφως και να κοινοποιεί στους συλλόγους μέλη της ομοσπονδίας την επιλογή του. Η εθνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό θα αποτελείται από τις δύο ομάδες όπως ορίζει η πρόταση της Ε.Ι.Ο σελίδα 5.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ LASER 4,7

θα αποτελείται από 7 αγόρια και 5 κορίτσια και θα προέρχεται από τρεις αγώνες πρόκρισης μεταξύ των αθλητών – τριών της προεθνικής ομάδας.

Χρήστες

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέψεις

928064
Σήμερα69
Χθες395
Εβδομάδα424
Μήνας4481
Statistik created: 2018-08-21T01:16:08+00:00
Διαφήμιση

Χορηγοί

Διαφήμιση

Σύνδεση

Φόρμα Εισόδου