Τρίτη, Αύγουστος 21, 2018
   
Text Size


Ανοικτή Θάλασσα

 

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ – ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

10122011313Η σχολή ιστιοπλοΐας - ναυσιπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας Ο ΑΙΟΛΟΣ απευθύνετε σε ενηλίκους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους σωστά βήματα στην ιστιοπλοΐα.

Διδάσκονται 8 θεωρητικά και 8 πρακτικά μαθήματα. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται συνήθως Δευτέρα ή Τετάρτη απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου και τα πρακτικά συνήθως Σάββατο ή Κυριακή με ένα από τα εκπαιδευτικά σκάφη μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ή σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές, η σχολή διαρκεί λιγότερο, με προπονήσεις και σε διαφορετικές ημέρες και ώρες.

Οι μαθητές παίρνουν μία πρώτη εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, ναυτιλία, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν, αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να «κουμαντάρουν» ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.

Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων / προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας για ιδιωτική χρήση, καθώς και ενοικίασης σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Οι ομάδες προπονούμενων/εκπαιδευόμενων σε κάθε σκάφος αποτελούνται συνήθως από 7-8 άτομα10122011309 (και από τον προπονητή/εκπαιδευτή). Στα θεωρητικά μαθήματα μπορεί να συνενώνονται περισσότερες από μία ομάδες.

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στην ειδική αίθουσα εκπαίδευσης του ΑΙΟΛΟΥ στον προλιμένα Καλαμάτας. Η βάση των σκαφών ανοιχτής θάλασσας είναι στη Μαρίνα Καλαμάτας.

rally_aigaiouΑπό την σχολή του συλλόγου που λειτουργεί επί μία εικοσιπενταετία εχούν αποφοιτήσει έως σήμερα 700 περίπου μαθητές (το 80% των ανθρώπων που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα στην πόλη μας) και το συνολικό κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 300 € που θεωρείται  το χαμηλότερο σε κόστος από όλες τις σχολές Α/Θ.

Επικοινωνία και πληροφορίες για συμμετοχή στην σχολή στο e-mail naskeolos@yahoo.gr στο κινητό 6936726228 και στην γραμματεία του συλλόγου τηλ. 27210.85382 & φαξ 27210.63103) Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή απο ώρα 13.00 έως και ώρα 17.00

 

Διαφήμιση

Χορηγοί

Διαφήμιση

Σύνδεση

Φόρμα Εισόδου